“Święto pączka” już za kilka dni

RZESZÓW.Tłusty Czwartek tuż tuż. W rzeszowskiej cukierni “J. Orłowski & K. Rak” robota pełną parą rusza w nocy ze środy na czwartek.

Wtedy pulchnych słodkości powstaje jakieś 30 do 40 tysięcy, to 100 razy więcej niż w dzień powszedni, jak poinformował Kazimierz Rak, współwłaściciel cukierni. Największą popularnością cieszą się te tradycyjne z nadzieniem różanym i oblane lukrem. W świątecznej wersji będą ozdobione czerwonymi różyczkami wykonanymi z marcepana. Cukiernia w swoim asortymencie przygotowuje jednak również wykwintną wersję tłustoczwartkowych przysmaków. Będą pączki z adwokatem oblane białą czekoladą, czekoladowe w polewie z ciemnej czekolady, pączki z budyniem, gruszką i sokiem malinowym oraz najnowszy “wynalazek” cukierni – pączki podkarpackie z konfiturą porzeczkową polane pomadą o takim samym smaku.

kap

Skomentuj

Copyright © Super Nowości 2010-2016 Wszystkie prawa zastrzeżone.