A miało być tak pięknie

Uboga rodzina nie zabiegała o taki „pałac”. Chcieli po prostu mieć bezpieczny dach nad głową.

TARNOBRZEG. Czarne chmury nad budową domu dla powodzian

Za nieporadną życiowo rodzinę decydowali inni i efekt jest taki, że zbudowano im dom, jakiego nie potrzebują. Nie ma także pieniędzy, żeby go wykończyć.

Czterosobowa rodzina wciąż mieszka w stajni, na ich podwórku stoi „pałac”, a na koncie próżno szukać pieniędzy.

O tragicznej sytuacji pani Beaty, mieszkanki tarnorzeskiego osiedla Wielowieś, która ucierpiała podczas ubiegłorocznej powodzi pisaliśmy już kilkakrotnie.

Jej czteroosbowa rodzina od wielu lat mieszkała w byłej stajni przerobionej na niewiele ponad 20-metrowe mieszkanie.

Więcej w Super Nowościach

Małgorzata Rokoszewska

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments