Chorzy nie będą musieli brnąć w śniegu czy deszczu

- Stare, podziemne przejście prowadzi do naszego zakładu patomorfologii przy ul. Leszka Czarnego, żeby powstało bezpośrednie połączenie z ośrodkiem rehabilitacji, musimy dobudować jakieś 150 metrów i oczywiście całkowicie zmodernizować stary odcinek, tak, żeby spełniał wszystkie wymagane obecnie warunki sanitarne i przeciwpożarowe - mówi Łukasz Wais, z-ca dyrektora ds. ekonomiczno-eksploatacyjnych w SW nr 2 w Rzeszowie. Fot. Paweł Bialic

RZESZÓW. Blisko 8 mln zł będzie kosztowała modernizacja starego i dobudowa nowego odcinka podziemnego przejścia łączącego szpital “na górce” z ośrodkiem rehabilitacji.

Z rehabilitacji w Regionalnym Ośrodku Rehabilitacyjno – Edukacyjnym dla Dzieci i Młodzieży korzystają osoby leżące na innych oddziałach szpitala: kardiologii, kardiochirurgii czy ortopedii dziecięcej. Dzięki temu, że udało się dostać pieniądze na budowę łącznika między placówkami, pacjenci nie będą musieli pokonywać 150 metrowego odcinka idąc po śniegu czy deszczu. Usprawni to także transport żywności, czy przemieszczanie się personelu.

am

Skomentuj

Copyright © Super Nowości 2010-2016 Wszystkie prawa zastrzeżone.