Czy arbuzy krojone w sklepie są niebezpieczne dla naszego zdrowia?
Przeczytaj oryginalny post blogu
24-06-2013
06:26
Redaktor

RZESZÓW, PODKARPACIE. Na sklepowym nożu lub desce może czaić się wiele bakterii.

Któż z nas nie lubi czerwonych, słodkich i ociekających sokiem arbuzów? Kłopot w tym, że ważą one po kilka kilogramów i nie decydujemy się ich kupować w sklepach i na straganach w całości. Kupujemy więc małe kawałki, a te są cięte nożami przez samych sprzedawców. Wiele lat temu media poruszyły ten problem i wówczas…

24-06-2013
10:44
Marzanna

Dlaczego właśnie arbuzy? Przeciez w sklepach kroi się wiele rzeczy na tych brudnych deskach tymi brudaśnymi nożami? Co to jakaś kampania antyarbuzowa? Jak nie napadają na nic nikomu niewinnego Rydzyka to się arbuzów czepiają, wstyd.

24-06-2013
11:17
wit

Nie kupujemy całych ? A dlaczego ? Arbuz to minimalna ilość kalorii i 5-cio kilogramowy arbuz to mniej niż paczka papierosów a papierosy – jak zaobserwowałem – kupujemy w całości !

24-06-2013
15:05
J

Zyjemy w czasach gdzie bakterie na nożach to mały problem z tym co faktycznie w żywnosci przetworzonej można spotkać czyli konserwanty, slodziki, antyzbrylacze, polepszcze i wzmacniacze smaku, wybielacze ciast, antybiotyki i inne anaboliki jak to wyszlo ostatnio, oraz nadchodzaca wielkimi krokami żywność GMO.
Tu polecam przeczytanie ksiązki pt"Nasiona klamstwa"

Copyright © Super Nowości 2010-2016 Wszystkie prawa zastrzeżone.