Podpisali umowę o współpracy i promowali prozdrowotne walory dziczyzny
Przeczytaj oryginalny post blogu
24-01-2012
12:38
Redaktor

KROSNO.  Polędwiczki z jelenia w zielonym musie z orzechami włoskimi z sosem myśliwskim, polędwiczki otulone musem drobiowym i kapustą włoską z sosem pomarańczowo – imbirowym, bigos myśliwski, gulasz z kurkami – takie m.in. frykasy królowały na stołach podczas czwartkowego (19 bm.) seminarium "Hodowlana i kulinarna sztuka ekologicznej dziczyzny”, któremu towarzyszyło podpisanie umowy o współpracy pomiędzy Państwową Wyższą Szkołą Zawodową w Krośnie a Zespołem Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu – Zdroju.

Pomysłodawczynią zorganizowania seminarium była prof. zwycz. dr hab. inż. Maria Ruda, prorektor ds. studiów PWSZ w Krośnie. Odbyło się ono w budynku uczelni przy ulicy Dmochowskiego z udziałem…

Copyright © Super Nowości 2010-2016 Wszystkie prawa zastrzeżone.