Rakotwórczy czosnek z Chin!
Przeczytaj oryginalny post blogu
29-09-2011
20:07
paulina

PODKARPACIE. Hodowany na pestycydach, antybiotykach i modyfikowany genetycznie.

Znacznie tańszy, bardzo duży, jego łupki są prawie białe – taki chiński czosnek często możemy spotkać w sklepach i na straganach. Kusi nas ceną i wyglądem, jednak nie tylko nie ma właściwości zdrowotnych a wprost przeciwnie sposób jego produkcji sprawia, że jest rakotwórczy. Co ważne często trafia…

01-11-2012
19:51
Tommy

Kupiłem ostatnio chiński i polski czosnek, i niestety ten chiński mi bardziej smakował, co ciekawe był ostrzejszy i wyraźniejszy w smaku od polskiego (czyli odwrotnie niż tutaj napisano). Rozumiem, że Polscy bronią swojej gospodarki, ale bez przesady i bez nieuczciwych artykułów, największym eksporterem ekologicznych produktów rolnych spełniający wszystkie surowe normy dla wielu krajów (w tym normy europejskie) są… Chiny

07-05-2013
11:12
Wojtek

Chory człowieku z chińskim ekologicznym mózgiem, straciłeś zmysł smaku :D

Copyright © Super Nowości 2010-2016 Wszystkie prawa zastrzeżone.