Zgłębiali wiedzę o wodzie i winie
Przeczytaj oryginalny post blogu
20-11-2011
17:44
Redaktor

RZESZÓW. Rzeszowscy kelnerzy, podczas specjalnych warsztatów przeprowadzonych przez  Akademię Kelnerską Grzegorza Górnika doskonalili swoją wiedzę o… wodzie i winie.

W środowisku kelnerskim zawodami w przestrzeni gastronomicznej, których przedstawiciele są specjalistami w tych dziedzinach są winesommelier i hydrosomellier. To osoby, poza  lekarzami i dietetykami mogą pomóc jak np. wybrać wodę odpowiednią dla potrzeb naszego organizmu, czy podpowiedzieć jak prawidłowo dobierać wino do potraw.

Gruntowna wiedza na ten temat jest bardzo ważna w zawodzie, stąd duże zainteresowanie szkoleniem i obietnica dalszej edukacji i popularyzacji tych tematów przez Akademię.

anja

Copyright © Super Nowości 2010-2016 Wszystkie prawa zastrzeżone.