Mali mistrzowie kuchni

Największą frajdę sprawiło dzieciom przygotowywanie pizzy z profesjonalistami i oczywiście jej zjedzenie. Fot. Bogdan Myśliwiec

TARNOBRZEG. Kulinarna przygoda pełna niesamowitych smaków i cudownych zapachów.

Zamiast do kina, zamiast na boisko, to do… kuchni udało się zaprosić i to, jak się okazało, z dużym powodzeniem dzieci w dniu ich święta. 31 maja w Środowiskom Domu Kultury zorganizowano Kulinarne Warsztaty dla Dzieci. Kto wie, czy nie wyrośnie z nich niejeden „masterchef”.

Warsztaty, nad którymi Super Nowości objęły patronat medialnym, zorganizował portal dolinasmaku.eu i Gastro Team. Udział w nich był bezpłatny, a dzieci miały okazję podpatrzeć, jak przygotowuje się profesjonalną pizzę, a także zmierzyć się w serwowaniu kanapek oraz naleśników.

- Uczestnicy warsztatów mieli okazję nie tylko podglądać najlepszych i od nich uczyć się tajników sztuki kulinarnej, ale przede wszystkim samodzielnie przygotować posiłki z produktów dostarczonych przez sponsorów – mówi Monika Zając, redaktor naczelna portalu dolinasmaku.eu. – Mali kucharze kroili, mieszali, doprawiali, piekli, a w finale smakowali to, co przygotowali.

Organizatorzy warsztatów zadbali nie tylko o stronę szkoleniową, ale też o liczne niespodzianki i konkursy z nagrodami. Chodziło o to, aby połączyć naukę z zabawą i doskonale się to udało.

mrok

Skomentuj

Copyright © Super Nowości 2010-2016 Wszystkie prawa zastrzeżone.