Mamy lepsze wędliny

Podkarpackie zakłady mięsne wypadły w kontrolach Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych blisko 3 razy lepiej niż producenci z innych czesi kraju.

PODKARPACIE. Wyniki kontroli Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno- Spożywczych.

Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno Spożywczych przeprowadziła kontrole w zakładach przetwórstwa mięsnego w całej Polsce. W wyniku kontroli na Podkarpaciu zakwestionowano jedynie około 12,5 procent przebadanych produktów.

Tymczasem w skali kraju inspektorzy mieli zastrzeżenia do prawie 33 procent przebadanych wędlin.

Inspektorzy na Podkarpaciu w ciągu I kwartału 2011 roku przebadali blisko tonę przetworów mięsnych. Tylko w 12 procentach przebadanych partii stwierdzono niewielkie uchybienia, głównie dotyczące nieznacznych niezgodności składu z zawartością produktu.

Więcej w Super Nowościach

Artur Getler

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gość
gość
9 lat temu

Sam sobie robię wyroby.