Pysznie, bo regionalnie. ZDJĘCIA

Gość specjalny III Podkarpackich Regionaliów: Agnieszka Sulikowska-Radi i Jerzy Cypryś, rzeszowski radny PiS. Fot. Paweł Bialic

Gość specjalny III Podkarpackich Regionaliów: Agnieszka Sulikowska-Radi i Jerzy Cypryś, rzeszowski radny PiS. Fot. Paweł Bialic

RZESZÓW. III Podkarpackie Regionalia w Agrohurcie cieszyły się ogromnym zainteresowaniem.

Po raz trzeci Agrohurt zaprosił regionalnych producentów ze swoimi wyrobami. Kilkudziesięciu wystawców zaprezentowało swoje produkty – głównie mięsne. Impreza odbyła się pod hasłem „grillowane smaki”.

Można było spróbować przede wszystkim kiełbasy z grilla, ale nie zabrakło tradycyjnych pierogów czy gołąbków, a także piwa. – Bardzo cieszy nas duża frekwencja odwiedzających – mówił Adam Dziedzic, prezes Agrohurtu. – Wychodząc im na przeciw, tym razem postanowiliśmy regionalia jeszcze bardziej uatrakcyjnić. Swoje umiejętności zaprezentowała półfinalistka programu MasterChef Agnieszka Sulikowska-Radi. Mogliśmy także obserwować kulinarne zmagania parlamentarzystów z Podkarpacia. Widzieliśmy jak rywalizują na noże – dodał prezes Dziedzic.

Jury pod przewodnictwem Sulikowskiej-Radi podjęło decyzję, że najlepszy sos przygotował Jerzy Cypryś (PiS).

Już dzisiaj prezes Dziedzic zaprasza na kolejną edycję Podkarpackich Regionaliów, które będą promować piwa, produkowane przez małe regionalne browary. – Ta impreza odbędzie się na początku sierpnia – poinformował Adam Dziedzic.

pb

Skomentuj

Copyright © Super Nowości 2010-2016 Wszystkie prawa zastrzeżone.