Tak się kiedyś w Polsce jadało

Dania przygotowane na festiwal nie tylko wspaniale smakowały, ale i pięknie wyglądały

Pod patronatem Super Nowości

BARANÓW SANDOMIERSKI. Dworskie potrawy na wielkanocnych stołach. Było co zjeść i na co popatrzeć

Rewelacyjne schaby, wielokolorowe pasztety, dziczyzna w najlepszym wydaniu, a także wykwintne mazurki, babki i serniki oraz dziesiątki nalewek, których smaku nie da się podrobić. To wszystko podawano kiedyś na polskich stołach, a współczesną wersję tych dań można było pokosztować w minioną sobotę w Baranowie Sandomierskim.

9 kwietnia, na zamku w Baranowie Sandomierskim odbył się X Festiwal Kuchni Dworskiej – Edycja Dań Wielkanocnych. To jedyna tej rangi impreza kulinarna w Polsce. Można w jej trakcie podpatrzeć i posmakować potraw, którymi przez lata raczyli się nasi szlachetnie urodzeni przodkowie.

Więcej w Super Nowościach.

Małgorzata Rokoszewska

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ali Baba
Ali Baba
10 lat temu

O dawniej to się jadło a teraz to tylko do wyboru jedzeniopodobne z witaminą „E” lub GMO