Tak się kiedyś w Polsce jadało

Dania przygotowane na festiwal nie tylko wspaniale smakowały, ale i pięknie wyglądały

Pod patronatem Super Nowości

BARANÓW SANDOMIERSKI. Dworskie potrawy na wielkanocnych stołach. Było co zjeść i na co popatrzeć

Rewelacyjne schaby, wielokolorowe pasztety, dziczyzna w najlepszym wydaniu, a także wykwintne mazurki, babki i serniki oraz dziesiątki nalewek, których smaku nie da się podrobić. To wszystko podawano kiedyś na polskich stołach, a współczesną wersję tych dań można było pokosztować w minioną sobotę w Baranowie Sandomierskim.

9 kwietnia, na zamku w Baranowie Sandomierskim odbył się X Festiwal Kuchni Dworskiej – Edycja Dań Wielkanocnych. To jedyna tej rangi impreza kulinarna w Polsce. Można w jej trakcie podpatrzeć i posmakować potraw, którymi przez lata raczyli się nasi szlachetnie urodzeni przodkowie.

Więcej w Super Nowościach.

Małgorzata Rokoszewska

do “Tak się kiedyś w Polsce jadało”

  1. Ali Baba

    O dawniej to się jadło a teraz to tylko do wyboru jedzeniopodobne z witaminą „E” lub GMO

Skomentuj

Copyright © Super Nowości 2010-2016 Wszystkie prawa zastrzeżone.