REKLAMA

Super Nowości - Wolne Media! Wiadomości z całego Podkarpacia. Rzeszów, Przemyśl, Krosno, Tarnobrzeg, Mielec, Stalowa Wola, Nisko, Dębica, Jarosław, Sanok, Bieszczady.

pon. 16 września 2024

Dlaczego warto zainwestować w dobry opiekacz do zapiekanek?

Zapiekanki to kultowy produkt, który nigdy nie wyjdzie z mody żywnościowej. Pamiętamy go z dzieciństwa, oferowany jest przez prawie każdy lokal gastronomiczny, latem kupimy go w ulicznych budkach i na plażach. Istnieją food trucki i lokale, które specjalizują się w przyrządzaniu zapiekanek. Połączenie ciepłej bułki, ciągnącego sera i najróżniejszych dodatków to szybka i pożywna przekąska. Prowadząc restaurację czy food truck oferujący zapiekanki, warto zastanowić się nad dobrym sprzętem do ich opiekania, aby wynieść potrawę na wyższy poziom.

piec do zapiekanek

Co cechuje profesjonalny opiekacz do zapiekanek?

Opiekacze gastronomiczne to sprzęt, którego nie może zabraknąć w punktach gastronomicznych, które chcą przygotowywać zapiekanki w jak najlepszej jakości. Dzięki temu urządzeniu można w szybki i łatwy sposób przygotować nie tylko zapiekanki. Profesjonalny piecyk do zapiekanek charakteryzuje wysoka wydajność, która umożliwia obróbkę termiczną dużej ilości potraw w ciągu dnia.

Opiekacz do zapiekanek służący do podgrzewania potraw to połączenie piekarnika i kuchenki mikrofalowej. Opiekacze w różnych rozmiarach i rodzajach znajdziesz na stronie gastroprodukt.pl/piece-do-zapiekanek. Ich różnoraka wielkość sprawia, że nadają się do dużych lokali, jak i małej gastronomii. Najlepszy piecyk może opiec nawet 300 zapiekanek w godzinę. Wykonane są ze stali nierdzewnej, rozgrzewają się w pół minuty, posiadają nawet trzy ruszty oraz zabezpieczenie przed przegrzewaniem.

Wysoka moc pracy urządzenia

Specjalistyczne urządzenia, jakimi są opiekacze do zapiekanek, charakteryzują się tym, że posiadają grzałki, które wytwarzają gorącą temperaturę. Rozprowadzają się równomiernie, od dołu i góry, po całej komorze urządzenia. Zainstalowane wentylatory zapewniają właściwą cyrkulację powietrza.

Możliwość regulacji temperatury

Opiekacze posiadają nowoczesne termostaty z płynną regulacją mocy grzania. Regulując temperaturę oraz poziom rusztu tworzymy idealne warunki do przygotowania zapiekanki. Pełna moc temperatury nawet w 30 sekund. Regulacja temperatury sprawia, że możemy wykorzystywać piecyk do podtrzymywania temperatury, aby poczekać przed wydaniem jedzenia.

Wykonanie ze stali nierdzewnej

Urządzenia wykonane są ze stali nierdzewnej, dzięki czemu są odporne na uszkodzenia mechaniczne, wytrzymałe, łatwe w czyszczeniu oraz wytwarzają wysoką temperaturę. Stal nierdzewna zapewnia higienę.

Rozmieszczenie grzałek grzewczych

Profesjonalny opiekacz posiada możliwość regulowania wysokości grzałek grzewczych. Regulacja poziomu rusztu sprawia, że możliwości urządzenia znacznie się zwiększają. Grzałki zapewniają temperaturę od 50 do 300 stopni C. Dzięki nim nasze potrawy są idealnie zarumienione.

Wielofunkcyjność

Wybierając piec do podgrzewania najlepiej wybrać ten, który cechuje się wielofunkcyjnością — opiekanie, zapiekanie i grillowanie. Dzięki temu opiekacz daje możliwość pieczenia ciast, grillowania, opiekania pieczywa, kanapek, tostów czy przygotowywania potraw od podstaw.

opiekacz do zapiekanek

Opiekacz kwarcowy czy konwekcyjny

Na rynku mamy dwa podstawowe rodzaje opiekaczy do zapiekanek. Pierwszym z nich jest opiekacz kwarcowy, który umożliwia przyrządzanie potraw za pomocą grzałek kwarcowych na podczerwień. Tu znajdziesz sprawdzony sprzęt do twojej restauracji: pearltrees.com/newsinfo/item333603538. Takie urządzenie idealnie sprawdza się do zapiekanek i kanapek. Grzałki wykonane z kwarcu rozgrzewają się w ekspresowym tempie, co pozwala na włączenie sprzętu chwilę przed opiekaniem. Opiekacze kwarcowe sprawdzą się w mniejszych lokalach i food truckach.

Drugi rodzaj opiekaczy to konwekcyjne. Sprawdzi się w przypadku podgrzewania większych potraw, dlatego polecany jest do dużych lokali gastronomicznych. Ich działanie polega na rozprowadzaniu ciepłego powietrza w komorze poprzez wentylator. Pozwala to na szybkie pieczenie, równomierne opiekanie i oszczędność energii. Piece konwekcyjne nadają się do przygotowywania rozmaitych dań np. ryby czy słodkie wypieki. Posiadają funkcję pary, która nawilża ciasto i mięsa.

Wybierz uniwersalne urządzenie dla profesjonalnej gastronomii

Sprzęt do branży gastronomicznej musi być konkretny, trwały, odporny i przede wszystkim przygotowywać potrawy na najwyższym poziomie. Ma być naszym sojusznikiem w walce o najlepszą jakość produktów. Jeśli jest niezawodny, to przynosi zyski i pozwala na rozwój. Znajdź opiekacz na stronie regionfan.pl/godny-uwagi-piecyk-zapiekanek/. Opiekacze do zapiekanek nadadzą się do przygotowywania najróżniejszych dań, wystarczy, że dostosujemy piec do naszych potrzeb, wybierając jego rodzaj, wielkość, moc, ilość grzałek. 

Czyszczenie urządzenia nie jest trudne, ale należy to robić po każdym dniu pracy. Po odłączeniu zasilania i schłodzeniu się opiekacza należy wyczyścić wszystkie elementy wilgotną szmatką, nie zapominając o bocznych i górnych częściach. Aby pozbyć się okruchów, musimy wyjąć ruszt. Opiekacze są bardzo uniwersalnymi urządzeniami. Jeśli prowadzisz lokal z zapiekankami, to wiesz, że ważna jest szybkość wydawania jedzenia. Opiekacz sprawdzi się do podtrzymywania temperatury przed ich wydaniem.

Udostępnij

FacebookTwitter

Super Nowości - Wolne Media!

Popularny dziennik w regionie. Znajdziesz tu najciekawsze, zawsze aktualne informacje z województwa podkarpackiego.

Reklama

@2024 – supernowosci24.pl Oficyna Wydawnicza „Press Media” ul. Wojska Polskiego 3 39-300 Mielec Super Nowości Wszelkie prawa zastrzeżone. All Rights Reserved. Polityka prywatności Regulamin